Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Νηστίσιμη σοκολατόπιτα

Μαγειρική

Για 12 άτομα

Ετοιμασία: 10+΄

Μαγείρεμα: 30΄

Υλικά

- 2 κούπες σπορέλαιο

- 4 κούπες ζάχαρη (ή φρουκτόζη)

- 1 κούπα κακάο (χωρίς ζάχαρη)

- 2 κούπες αρωματικός γαλλικός καφές (ή 2 κούπες χυμός πορτοκαλιού)

- 4 κούπες φαρίνα

- 1 κούπα λικέρ καφέ) ή λικέρ πορτοκαλιού)

- 2 βανίλιες (ή ξύσμα πορτοκαλιού)

- 2 κουταλάκια σόδα διαλυμένα στο λικέρ (ή στο χυμό)

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το σπορέλαιο και προσθέτουμε την ζάχαρη, το κακάο και τον καφέ (ή τον χυμό πορτοκαλιού αν επιλέξουμε αυτή τη γεύση). Κρατάμε από το έτοιμο υγρό μείγμα τρεις κούπες στην άκρη.

2. Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι και ρίχνουμε το λικέρ με τη σοδα, τις βανίλιες (ή το ξύσμα πορτοκαλιού) και το υπόλοιπο μείγμα από την κατσαρόλα. Την ζύμη που θα δημιουργηθεί την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι, την στρώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.

Όταν βγάλουμε το ταψάκι, το χαράσσουμε σε κομμάτια και το τρυπάμε παντού με καλαμάκι, ανοίγοντας του οπές. Τέλος, σιροπιάζουμε τη σοκολατόπιτα με το μείγμα του σπορέλαιου που κρατήσαμε στην αρχή, στην άκρη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...