Πέμπτη
21 Νοεμβρίου 2024

Ομελέτα με μπέικον, σπανάκι και τυρί

Για δύο άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 6 φέτες μπέικον σε κομμάτια όχι πολύ μικρά

- 2 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- 1 ματσάκι φρέσκο σπανάκι (πλυμένο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)

- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσινο και το άσπρο μέρος (σε ροδελίτσες)

- 5 φρέσκα αυγά φρέσκα (κατά προτίμηση βιολογικά)

- Λίγο μεταλλικό νερό με ανθρακικό

- 100 ml φρέσκο γάλα

- 6 κουταλάκια σούπας τριμμένη παρμεζάνα (ή πεκορίνο ή όποιο άλλο πικάντικο σκληρό τυρί)

- Αλάτι

- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά βούληση)

- Σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας και σοτάρουμε εκεί το μπέικον για 2 με 3 λεπτά, ανακατεύοντας για να ροδίσει χωρίς να σκουρύνει πολύ. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και το αφήνουμε κατά μέρος.

Στο ίδιο τηγάνι και στο λίπος που έμεινε από το σοτάρισμα του μπέικον, προσθέτουμε το βούτυρο, το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας προσεκτικά (για να μην τα διαλύσουμε) μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και έως ότου αυτά εξατμιστούν.

Τότε προσθέτουμε το μπέικον, τα αυγά (που τα έχουμε χτυπήσει προηγουμένως με το γάλα, το μεταλλικό νερό και το αλατοπίπερο), χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα από τις άκρες προς το κέντρο.

Προσθέτουμε τέσσερις κουταλιές τριμμένο τυρί και όταν αρχίσει να σφίγγει η ομελέτα, σταματάμε το ανακάτεμα και την αφήνουμε να μαγειρευτεί. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και με το υπόλοιπο τυρί. Τραβάμε από τη φωτιά την ομελέτα, την κόβουμε σε μερίδες και τη σερβίρουμε, περιχύνοντας με λίγη έτοιμη σάλτσα ντομάτας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Φόρτωση άρθρων...