Πέμπτη
21 Νοεμβρίου 2024

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 100 λεπτά

Υλικά

- 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια)

- 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 100 ml ελαιόλαδο (ή βούτυρο για το άρωμα)

- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι

- 2 καρότα σε κύβους

- 1-2 κλωναράκια σέλινο

- 2 δαφνόφυλλα

- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

- 2 ώριμες ντομάτες (χωρίς φλούδες, σπόρους και σε μικρούς κύβους)

- 20 ml πελτές ντομάτας

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- 2 σκελίδες σκόρδου

- Μαϊντανός ψιλοκομμένος

- Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

1. Αλευρώνετε τα κομμάτια του μοσχαριού σε όλες τις επιφάνειες τους και αφού έχετε ζεστάνει λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα, τα τσιγαρίζετε και από τις δύο πλευρές τους.

Έπειτα, τα αποσύρετε με δαγκάνες και τα αφήνετε στην άκρη. Στο λάδι που τηγανίσατε, ρίχνετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο, κομμένα σε κύβους και τα τσιγαρίζετε. Προσθέτετε τα δαφνόφυλλα και σβήνετε με το λευκό κρασί, τη ντομάτα και τον πελτέ.

Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να σιγομαγειρευτεί για 90 περίπου λεπτά.

2. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό, ψιλοκομμένο. Όταν ετοιμαστεί το κρέας, ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, αφήνετε να μελώσει η σάλτσα και προσθέτετε το μείγμα του σκόρδου.

Αποσύρετε το φαγητό από το μάτι της κουζίνας και το σερβίρετε ζεστό, συνοδεύοντας το –κατά προτίμηση- με ρύζι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Φόρτωση άρθρων...