Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

Πάεγια στην κατσαρόλα

Για 5-6 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 ποτήρι ελαιόλαδο

- 3-5 πράσινες πιπεριές σε κομμάτια

- 3 ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες

- Μισό κιλό γαρίδες

- Μισό κιλό σουπιές φιλέτο

- Μισό κιλό καλαμαράκια

- Μισό κιλό μύδια

- Όστρακα όσα θέλετε

- 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

- 1 ντομάτα

- 600 γραμμάρια ρύζι για ριζότο

- Κουρκουμάς ή σαφράν

- Σκόρδο, ψιλοκομμένο (όσο σας αρέσει)

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από έντερο και μουστάκια. Καθαρίζουμε και τα μύδια από τα τριχούλες. Σε κατσαρόλα, βάζουμε 1½ λίτρο νερό και προσθέτουμε τις σουπιές, τα καλαμαράκια και τη ντομάτα, βράζοντας τα υλικά για 10 λεπτά. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, βγάζουμε τα θαλασσινά αλλά κρατάμε το ζουμί.

Σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με το σκόρδο. Προσθέτουμε έπειτα λίγο κουρκουμά (ή σαφράν), αφήνουμε για ένα λεπτό να ανακατωθούν οι γεύσεις και όταν αλλάξουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τα θαλασσινά που βράσαμε (σουπιές και καλαμαράκια), τα 2/3 του ζωμού που κρατήσαμε και το ρύζι. Σιγά σιγά προσθέτουμε όλο το ζωμό (ή ανάλογο ζεστό νερό) μέχρι να γίνει το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. 10 λεπτά πριν ετοιμαστεί το ρύζι, ρίχνουμε τα όστρακα, τα μύδια και τις γαρίδες, ανακατεύοντας με προσοχή για να μη μας διαλυθούν.

Η Παέγια θα είναι έτοιμη όταν αρχίζει να «πιάνει» και να στεγνώνει στα τοιχώματα του σκεύους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Φόρτωση άρθρων...