Κυριακή
24 Νοεμβρίου 2024

Παγωτό φράουλα

Μαγειρική

Για 8 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα Βλάχας

- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% (παγωμένη)

- 3 βανίλιες.

Για τη σάλτσα

- 2 κεσεδάκια φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4

- 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

- 1 φλιτζανάκι σιρόπι γρεναδίνη (σιρόπι ροδιού)

- 2 βανίλιες

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε στα τέσσερα. Έπειτα, τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και το σιρόπι, σε μέτρια φωτιά, να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν συμβεί αυτό, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

2. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με τις βανίλιες. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ανακατεύουμε απαλά έως ότου ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει, όχι όμως τελείως. Μετά, το βγάζουμε από την ψύξη και με κουτάλι ανακατεύουμε τη σάλτσα φράουλας στο παγωτό από κάτω προς τα πάνω για να πάει παντού. Όταν είναι έτοιμο, το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Φόρτωση άρθρων...