Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος μαγειρέματος: 150΄
Υλικά
200 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης
2 βανιλίνες
250 γραμμάρια φρέσκες φράουλες
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Τον χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό
Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφού αχνίσει προσθέτουμε τη ζελατίνη καλά στραγγισμένη και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Μοιράζουμε σε φορμάκια ή μπολ, αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο για δυο - τρεις ώρες να σφίξει καλά
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Τις χτυπάμε στο μίξερ και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ξανά να ενωθεί. Τέλος, ρίχνουμε λίγο - λίγο τον χυμό λεμόνι δοκιμάζοντας τη γεύση.
Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από την πανακότα και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις