Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Πανακότα με σάλτσα φράουλας

Μαγειρική

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος μαγειρέματος: 150΄

Υλικά

200 ml γάλα

200 ml κρέμα γάλακτος

50 γραμμάρια ζάχαρη

3 φύλλα ζελατίνης

2 βανιλίνες

250 γραμμάρια φρέσκες φράουλες

50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Τον χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό

Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφού αχνίσει προσθέτουμε τη ζελατίνη καλά στραγγισμένη και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.

Μοιράζουμε σε φορμάκια ή μπολ, αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο για δυο - τρεις ώρες να σφίξει καλά

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Τις χτυπάμε στο μίξερ και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ξανά να ενωθεί. Τέλος, ρίχνουμε λίγο - λίγο τον χυμό λεμόνι δοκιμάζοντας τη γεύση.

Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από την πανακότα και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Φόρτωση άρθρων...