Για 16+ κομμάτια

Ετοιμασία: 20΄

Μαγείρεμα: 25΄

Υλικά

- 250 ml μέλι καλής ποιότητας (από θυμάρι)

- 250 γρ. ζάχαρη ζάχαρη

- 200 γρ. χοντροκομ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα)

- 200 γρ. χοντροκομ. φουντούκια (καβουρδισμένα)

- 120 γρ. χοντροκομ. φυστίκι Αιγίνης (καβουρδισμένα)

- 100 γρ. ξερά ψιλοκομ. βερίκοκα

- 100 γρ. ξερό ψιλοκομ. πορτοκάλι

- 200 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα

- 185 γρ. αλεύρι (όλες οι χρήσεις)

- 50 γρ. κακάο

- 2 κουταλάκια τριμ. κανέλα

- Λαδόκολλα (για το ψήσιμο) - Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Σε κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνετε το μέλι και τη ζάχαρη, αφήνοντας το σιρόπι να σιγοβράσει για 5 έως 7 λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά παχύρρευστο. Παράλληλα, αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ το βερίκοκο και το πορτοκάλι με το αλεύρι, το κακάο, τη κανέλα, τη λιωμένη σοκολάτα και με το σιρόπι από το μέλι που θα είναι στο μεταξύ έτοιμο.

Ανακατεύετε ώσπου να ενωθούν καλά τα υλικά και αφού στρώσετε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψάκι αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε το πανφόρτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε σε σχάρα για να κρυώσει ομαλά, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το κόβετε σε κομμάτια με μαχαιράκι.