Κυριακή
24 Νοεμβρίου 2024

Πάστα Φλώρα

Μαγειρική

Για 14 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο βούτυρο τύπου Βιτάμ

- 1 ποτήρι ηλιέλαιο

- 1 ποτήρι ζάχαρη

- 1 κρασοπότηρο κονιάκ

- 1 αυγό

- Ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)

- Χυμός από μισό λεμόνι

- 4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

- 1 κιλό αλεύρι (ή όσο χρειαστεί)

- 2 κούπες μαρμελάδα (της αρεσκείας μας)

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε το αυγό, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ, το χυμό από το μισό λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι σε τόση ποσότητα ώστε να έχουμε ένα μείγμα αρκετά μαλακό αλλά όχι αραιό σε υφή.

Τότε, σταματάμε το μίξερ και ξεκινάμε να ζυμώνουμε για λίγο με το χέρι. Όταν πλέον η ζύμη είναι έτοιμη, κρατάμε μια μικρή ποσότητα της στην άκρη και την υπόλοιπη τη βάζουμε σε στρογγυλό ταψάκι.

Προσέχουμε να την απλώσουμε με τα χέρια ομοιόμορφα ώστε να έχει το ίδιο πάχος παντού, προσθέτουμε στη συνέχεια στην επιφάνεια της την αγαπημένη μας μαρμελάδα, την ισιώνουμε με σπάτουλα και φτιάχνουμε κορδέλες ζύμης για να την μισοσκεπάσουμε. Αφού ολοκληρώσουμε και αυτή τη διαδικασία, ψήνουμε την πάστα Φλώρα στους 160 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη) Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Φόρτωση άρθρων...