Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 4 μεγάλες πατάτες

- 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο)

- 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκομμένη)

- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) '

- Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 κούπα σκληρό τυρί (τριμμένο)

- 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα

- 1 κουταλάκι σούπας χυμός λεμονιού

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Επιλέγουμε όσο μπορούμε καλύτερες πατάτες (μεγάλες και καλοσχηματισμένες), τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε σχολαστικά, τις τρυπάμε με μυτερό καλαμάκι σε διάφορα σημεία και τις ψήνουμε στο φούρνο χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.

Όταν ετοιμαστούν και μαλακώσουν (όχι πολύ), τις αφήνουμε να κρυώσουν, ανοίγουμε με κοφτερό μαχαίρι ένα καπάκι από το πάνω μέρος τους, αδειάζουμε με προσοχή αρκετή από την ψίχα τους και τις αλατοπιπερώνουμε.

2. Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και μετά προσθέτουμε το σπανάκι αφήνοντάς το να πιει τα υγρά του. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα –ανακατεύοντας- την ψίχα από τις πατάτες, καλά λιωμένη με πιρούνι, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και πάλι και δοκιμάζουμε για το αν χρειάζεται αλατοπίπερο.

Τέλος, γεμίζουμε μία-μία τις πατάτες με τη γέμιση, πασπαλίζουμε κάθε μία με τριμμένο τυρί (όσο θέλουμε) και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπατζίνα

Για 20+ λεπτά κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη - 300 γραμμάρια τυρί φ...

Μοσχαράκι κοκκινιστό με γιαούρτι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια - 1 ποτήρι κόκκινο κρασί - 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο -...

Σουφικό

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 5 λεπτά Υλικά - 3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου - 2 μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες ...

Φόρτωση άρθρων...