Παρασκευή
11 Απριλίου 2025

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο κρούστας

- 5 αυγά

- 1 φλιτζάνι γάλα

- 1 φλιτζάνι ζάχαρη

- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο

- 2 βανίλιες

- 1 μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

- 3 φλιτζάνια ζάχαρη

- 3+½ φλιτζάνια νερό

- Ζάχαρη άχνη και κανέλα (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

1. Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί (καλύτερα να είναι μακρόστενο-φούρνου). Σουρώνουμε ένα ένα τα έτοιμα φύλλα κρούστας, με τέτοιο τρόπο, που να σχηματίζουν βεντάλια. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο, στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Κατόπιν, απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τη κρέμα μας και ψήνουμε τη πίτα για 15 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς.

2. Ήρθε η ώρα για το σιρόπι: Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 με 7 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά να χλιάνει, το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...