Κυριακή
22 Δεκεμβρίου 2024

Πατσαβουρόπιτα παραδοσιακή

Για 12 κομμάτια

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο κρούστας

- 5 αυγά

- 1 φλιτζάνι γάλα

- 1 φλιτζάνι ζάχαρη

- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο

- 2 βανίλιες

- 1 μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

- 3 φλιτζάνια ζάχαρη

- 3+½ φλιτζάνια νερό

- Ζάχαρη άχνη και κανέλα (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

1. Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί (καλύτερα να είναι μακρόστενο-φούρνου). Σουρώνουμε ένα ένα τα έτοιμα φύλλα κρούστας, με τέτοιο τρόπο, που να σχηματίζουν βεντάλια. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο, στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Κατόπιν, απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τη κρέμα μας και ψήνουμε τη πίτα για 15 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς.

2. Ήρθε η ώρα για το σιρόπι: Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 με 7 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά να χλιάνει, το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πεϊνιρλί

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (+αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 350 γραμμάρια αλεύρι - 1 κουταλάκι αλάτι - 1 κουταλάκι ζάχαρη - 200 ml...

Αστακομακαρονάδα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φρέσκος αστακός ή κατεψυγμένος (ή δύο μικροί) - Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο - Μισό κιλό σπα...

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 4 μεγάλες πατάτες - 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο) - 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκο...

Φόρτωση άρθρων...