Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος: 40'
Υλικά
75 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια αλεύρι
800ml ζωμό κότας
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φύλλο δάφνης
ξύσμα από 2 λεμόνια
300ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ
700 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας ψημένο, σε κύβους
150 γραμμάρια πέννες βρασμένες, κρυωμένες, λαδωμένες με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμάρια γραβιέρα
100 γραμμάρια παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε το ζωμό. Φέρνετε τη σάλτσα σε βρασμό και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και τη δάφνη. Βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμη.
Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Πετάτε το φύλλο δάφνης.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τη σάλτσα με τη γαλοπούλα και τις πέννες και αλατοπιπερώνετε.
Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα. Ψήνετε το φαγητό το φούρνο για 25-30 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και σερβίρετε.