Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος μαγειρέματος: 35'

Υλικά

1 πακέτο πέννες

6 κουταλάκια σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ

1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια

1 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κυβάκια

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή βασιλικό

¾ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

2 μπάλες μοτσαρέλα, σε κυβάκια

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Βράζετε τις πέννες στο μισό ακριβώς χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία τους, τις σουρώνετε και τις περιχύνετε με 4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο τα κυβάκια του κοτόπουλου, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, τις πιπεριές και μετά από 1 λεπτό τη ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε για 10 λεπτά. Τα φέρνετε μια δυo βόλτες, προσθέτετε το μαϊντανό και κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Παίρνετε μια γάστρα ή οποιοδήποτε σκεύος για το φούρνο που να είναι σχετικά στενό και βαθύ, όπως το κεραμικό σκεύος που ψήνετε το σουφλέ. Το ντύνετε με δύο στρώσεις αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας να προεξέχει ένα μεγάλο κομμάτι που θα χρησιμέψει σαν καπάκι.

Βάζετε μέσα τις πέννες, τα τυριά, τη σάλτσα και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά και κλείνετε καλά την επιφάνεια με το χαρτί που περισσεύει. Αν το σκεύος έχει καπάκι, το καπακώνετε.

Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 20 λεπτά και το σερβίρετε ζεστό.