Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 40'
Υλικά
1.200 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου, από μπουτάκια και στήθος, σε κύβους
2 κουταλάκια σούπας πικάντικη μουστάρδα τύπου Dijon
1½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
½ -1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγέν
χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ γραμμάρια στίγματα κρόκου Κοζάνης σε σκόνη (μισή δόση)
φρυγανιά τριμμένη
Για το πιλάφι
2 φλιτζάνια ρύζι basmati
2 φλιτζάνια φιδέ, τριμμένο
2-3 κουταλάκια σούπας βούτυρο φρέσκο
3-4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και διαλύετε μέσα τον κρόκο. Αφήνετε να μείνει για 30 λεπτά.
Κόβετε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους και το περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το καυτερό πιπέρι. Βυθίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στη σάλτσα γιαουρτιού ώστε να καλυφθούν και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αραδιάζετε τα κομμάτια κοτόπουλου (μαζί με τη σάλτσα) σε πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά.
Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και το αφήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το σερβίρετε με ρύζι μπασμπάτι.
Στο μεταξύ ξεπλένετε το ρύζι σε νερό, ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε καλά το σκόρδο μαζί με το φιδέ και το ρύζι σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνετε και δυόμισι φλιτζάνια νερό, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε πολύ τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Το σερβίρετε αμέσως.