Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Πουτανέσκα με μπακαλιάρο

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο σπαγγέτι (ή Νο5 ή άλλα ζυμαρικά)

- 400 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου (χωρίς κόκαλα)

- 200 γραμμάρια ντοματίνια (κομμένα στα δύο)

- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- Αλάτι, ελαιόλαδο

- 50 γραμμάρια σταφίδες

- 50 γραμμάρια κουκουνάρια

- Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 καυτερή πιπερίτσα - Τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

1. Σε κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρουμε τα σκόρδα που έχουμε ψιλοκόψει. Παράλληλα, μουσκεύουμε τις σταφίδες με νερό και όταν πλέον έχουν μαλακώσει τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ρίχνουμε κατόπιν τα κουκουνάρια, το μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια και τη πιπεριά ψιλοκομμένη.

Σοτάρουμε τον μπακαλιάρο γυρνώντας του πλευρές για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα ντοματάκια, κομμένα στα δύο και αλατίζουμε. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά ακόμα ενώ παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Όταν ετοιμαστούν, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύοντας να πάνε παντού. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...