Κυριακή
24 Νοεμβρίου 2024

Ψαρόσουπα

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό σκορπίνες, σπάροι, κεφαλόπουλα κ.ά. (για κακαβιά)

- 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια (καθαρισμένα, ολόκληρα)

- 1 φλιτζάνι τσαγιού συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

- 5-6 φλιτζάνια τσαγιού νερό

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- Λίγες κλωστές σαφράν (προαιρετικά)

- Χυμός 1 λεμονιού

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- Λίγα κρουτόν (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Αν δεν τα έχετε πάρει καθαρισμένα, ετοιμάζετε τα ψάρια, τα πλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Στη συνέχεια, σε μεγάλη κατσαρόλα και σε σχετικά δυνατή φωτιά, βάζετε το ελαιόλαδο, το νερό και τη ντομάτα και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίχνετε τα κρεμμύδια, κομμένα στα δύο, τα ψάρια και αλατοπιπερώνετε.

Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, μέχρι να ετοιμαστούν τα ψάρια αλλά και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Τότε, κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε τα κρεμμύδια με τρυπητή κουτάλα και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

2. Εντωμεταξύ, μουλιάζετε 3-4 κλωστές σαφράν σε ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Παίρνετε τον πολτό των κρεμμυδιών και τον απλώνετε σε καθαρή, μεγάλη κατσαρόλα. Σουρώνετε τη σούπα σε πολύ ψιλό σουρωτήρι και τη ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, πιέζοντας καλά τα ψάρια ώστε να βγει όσο πιο πολύς ζωμός γίνεται. Βάζετε έπειτα τη κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το μουλιασμένο σαφράν, δοκιμάζετε και αν είναι αναγκαίο αλατοπιπερώνετε. Τέλος, σερβίρετε την ψαρόσουπα με τα κρουτόν και τα ψάρια, καλά καθαρισμένα, σε διαφορετικά πιάτο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Φόρτωση άρθρων...