Δευτέρα
04 Νοεμβρίου 2024

Ψαρόσουπα

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό σκορπίνες, σπάροι, κεφαλόπουλα κ.ά. (για κακαβιά)

- 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια (καθαρισμένα, ολόκληρα)

- 1 φλιτζάνι τσαγιού συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

- 5-6 φλιτζάνια τσαγιού νερό

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- Λίγες κλωστές σαφράν (προαιρετικά)

- Χυμός 1 λεμονιού

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- Λίγα κρουτόν (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Αν δεν τα έχετε πάρει καθαρισμένα, ετοιμάζετε τα ψάρια, τα πλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Στη συνέχεια, σε μεγάλη κατσαρόλα και σε σχετικά δυνατή φωτιά, βάζετε το ελαιόλαδο, το νερό και τη ντομάτα και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίχνετε τα κρεμμύδια, κομμένα στα δύο, τα ψάρια και αλατοπιπερώνετε.

Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, μέχρι να ετοιμαστούν τα ψάρια αλλά και να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Τότε, κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε τα κρεμμύδια με τρυπητή κουτάλα και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

2. Εντωμεταξύ, μουλιάζετε 3-4 κλωστές σαφράν σε ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Παίρνετε τον πολτό των κρεμμυδιών και τον απλώνετε σε καθαρή, μεγάλη κατσαρόλα. Σουρώνετε τη σούπα σε πολύ ψιλό σουρωτήρι και τη ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, πιέζοντας καλά τα ψάρια ώστε να βγει όσο πιο πολύς ζωμός γίνεται.

Βάζετε έπειτα τη κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το μουλιασμένο σαφράν, δοκιμάζετε και αν είναι αναγκαίο αλατοπιπερώνετε. Τέλος, σερβίρετε την ψαρόσουπα με τα κρουτόν και τα ψάρια, καλά καθαρισμένα, σε διαφορετικά πιάτο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτομπιφτέκια με μάραθο και δυόσμο

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου (μισός από μπούτι, μισός από στήθος) - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Πουτανέσκα με μπακαλιάρο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο σπαγγέτι (ή Νο5 ή άλλα ζυμαρικά) - 400 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου (χωρίς κόκαλα) - 200 γραμ...

Φόρτωση άρθρων...