Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Ψητός σολομός με γιαούρτι

Μαγειρική
Μερίδες: 8

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 25’

Υλικά

1,5 κιλό φρέσκο σολομό (ουρά) ή 8 φέτες φιλέτο σολομού
½ κεσέ γιαούρτι 2%
2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon
3 κουταλάκια σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
λεπτές φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, δύο κουταλιές της σούπας από τον άνηθο, όλο τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζετε λαδόκολλα και τοποθετείτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω.

Σκεπάζετε την επιφάνεια με το μίγμα του γιαουρτιού και τον ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά αν είναι ουρά και 8 λεπτά αν είναι σε φέτες.

Τον σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο άνηθο, γαρνίροντας με φετούλες λεμονιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για το συκώτι - 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 2-3 πράσινες πιπερ...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Φόρτωση άρθρων...