Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 25’
Υλικά
1,5 κιλό φρέσκο σολομό (ουρά) ή 8 φέτες φιλέτο σολομού
½ κεσέ γιαούρτι 2%
2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon
3 κουταλάκια σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
λεπτές φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, δύο κουταλιές της σούπας από τον άνηθο, όλο τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζετε λαδόκολλα και τοποθετείτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω.
Σκεπάζετε την επιφάνεια με το μίγμα του γιαουρτιού και τον ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά αν είναι ουρά και 8 λεπτά αν είναι σε φέτες.
Τον σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο άνηθο, γαρνίροντας με φετούλες λεμονιού.