Κυριακή
22 Δεκεμβρίου 2024

Ραβασάκι φέτας με μέλι και μαύρο σουσάμι

Μαγειρική

Για 1 άτομο

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 φύλλο κρούστας

- 1 κομμάτι τυρί φέτα

- 2 κουταλάκια σούπας μέλι

- 2 κουταλάκια σούπας μαύρο σουσάμι

- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά το τυρί με άφθονο νερό και το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξει όλα τα υγρά του και όταν θα το χρησιμοποιήσετε να είναι εντελώς στεγνό. Διπλώνετε το φύλλο κρούστας στη μέση, τοποθετείτε τη φέτα στο κέντρο και τυλίγετε σαν ραβασάκι.

Προσοχή, κλείνετε καλά τις άκρες του φύλλου χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο ή λίγο αλεύρι έτσι ώστε να μην έχετε πρόβλημα κατά την διαδικασία του τηγανίσματος να ανοίξει το ραβασάκι σας.

Έπειτα, αφού έχετε ζεστάνει καλά το ελαιόλαδο, τηγανίζετε το πιτάκι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Σερβίρετε το ραβασάκι ζεστό με μέλι και πασπαλίζετε με μπόλικο μαύρο σουσάμι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Για 20 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6-7 ντομάτες ώριμες - 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα - 1-2 αυγά χτυπημένα - 200 γραμμάρια τυρί φέ...

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 4 μεγάλες πατάτες - 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο) - 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκο...

Παστίτσιο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Για 10-12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά Για τη γέμιση - 6 φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλου - 1 πακέτο μανιτάρια λευκά - 1 κουτάκι ντομ...

Φόρτωση άρθρων...