Δευτέρα
15 Δεκεμβρίου 2025

Ραβασάκι φέτας με μέλι και μαύρο σουσάμι

Για 1 άτομο

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 φύλλο κρούστας

- 1 κομμάτι τυρί φέτα

- 2 κουταλάκια σούπας μέλι

- 2 κουταλάκια σούπας μαύρο σουσάμι

- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά το τυρί με άφθονο νερό και το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξει όλα τα υγρά του και όταν θα το χρησιμοποιήσετε να είναι εντελώς στεγνό. Διπλώνετε το φύλλο κρούστας στη μέση, τοποθετείτε τη φέτα στο κέντρο και τυλίγετε σαν ραβασάκι.

Προσοχή, κλείνετε καλά τις άκρες του φύλλου χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο ή λίγο αλεύρι έτσι ώστε να μην έχετε πρόβλημα κατά την διαδικασία του τηγανίσματος να ανοίξει το ραβασάκι σας.

Έπειτα, αφού έχετε ζεστάνει καλά το ελαιόλαδο, τηγανίζετε το πιτάκι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Σερβίρετε το ραβασάκι ζεστό με μέλι και πασπαλίζετε με μπόλικο μαύρο σουσάμι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πουτανέσκα με μπακαλιάρο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο σπαγγέτι (ή Νο5 ή άλλα ζυμαρικά) - 400 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου (χωρίς κόκαλα) - 200 γραμ...

Κασερόπιτα

Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (π.χ. Μυτιλήνης) (σε φέτες) - 250 γραβιέρα γραβιέρα Νάξου (ή Κρήτης) (τριμμένη) - 1 πα...

Τυρόπιτα Ευρυτανίας

Για ταψί 38 εκατoστών Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 300-350 γραμμάρια αλεύρι για πίτες - Μισό κουταλάκι αλάτι - Μισό κουταλάκι ζ...

Φόρτωση άρθρων...