Κυριακή
05 Ιανουαρίου 2025

Ραβασάκι φέτας με μέλι και μαύρο σουσάμι

Για 1 άτομο

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 φύλλο κρούστας

- 1 κομμάτι τυρί φέτα

- 2 κουταλάκια σούπας μέλι

- 2 κουταλάκια σούπας μαύρο σουσάμι

- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά το τυρί με άφθονο νερό και το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξει όλα τα υγρά του και όταν θα το χρησιμοποιήσετε να είναι εντελώς στεγνό. Διπλώνετε το φύλλο κρούστας στη μέση, τοποθετείτε τη φέτα στο κέντρο και τυλίγετε σαν ραβασάκι.

Προσοχή, κλείνετε καλά τις άκρες του φύλλου χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο ή λίγο αλεύρι έτσι ώστε να μην έχετε πρόβλημα κατά την διαδικασία του τηγανίσματος να ανοίξει το ραβασάκι σας.

Έπειτα, αφού έχετε ζεστάνει καλά το ελαιόλαδο, τηγανίζετε το πιτάκι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Σερβίρετε το ραβασάκι ζεστό με μέλι και πασπαλίζετε με μπόλικο μαύρο σουσάμι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπουλο με μπάμιες

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 2-3 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου - 450 γραμμάρια μπάμιες κατεψυγμένες, καθαρισμένες - 2 ξερά κρεμμύδια ...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χλ...

Μελιτζανόπιτα χωριάτικη

Για 16 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 15 χωριάτικα φύλλα της αγοράς - 4-5 μελιτζάνες φλάσκες - 4-5 ξερά κρεμμύδια - 4 αυγά - 1 ποτήρι...

Φόρτωση άρθρων...