Ετοιμασία: 10΄
Μαγείρεμα: 100΄
Υλικά
- ½ κιλό ρεβίθια - ½ κιλό σπανάκι (καλά καθαρισμένο και ζεματισμένο) - Χωριάτικα λουκάνικα (σε ροδέλες) - 2-3 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο - 2 ώριμες τριμ. ντομάτες - 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας - 2 ξερά κρεμμύδια (σε ροδέλες) - ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο - 2 φύλλα δάφνης - 1 κόκκινη ψιλοκομ. πιπερίτσα (χωρίς τα σπόρια) - Ελαιόλαδο (όσο χρειάζεται) - 1 φλιτζάνι νερό - Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι
Εκτέλεση
1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό. Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζετε και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για μισή περίπου ώρα. Όταν μαλακώσουν, τα βγάζετε και τα σουρώνετε.
2. Σε κατσαρόλα, σοτάρετε τα σκόρδα σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε λίγο και ρίχνετε τις ντομάτες και τον πελτέ. Όταν δέσει η σάλτσα, αποσύρετε το τηγάνι από το μάτι. Κατόπιν, αδειάζετε τα ρεβίθια σε γάστρα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας. Ρίχνετε έπειτα τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα δάφνης, το σπανάκι, καλά καθαρισμένο και ζεματισμένο, τα λουκάνικα, τη πιπερίτσα, μισό περίπου φλιτζάνι ελαιόλαδο, το νερό, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και ψήνετε με το καπάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 80 με 90 περίπου λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχετε τακτικά για τα υγρά.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις