Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5΄

Μαγείρεμα: 50΄

Υλικά

- 400 γρ. ρεβίθια

- 2 ξερά κρεμμύδια

- 1 δαφνόφυλλο

- 200 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (σε ροδέλες)

- 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομ. κόκκινη πιπεριά

- Αρκετός ψιλοκομ. μαϊντανός (όσο σας αρέσει)

Για τη σος - 3-4 κουτ. σούπας ταχίνι

- 2 λεμόνια (χυμός)

- 1 κουταλάκι λευκό ξίδι

- Λίγο νερό (θερμοκρασία δωματίου)

- Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

1. Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό και την επομένη, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με δύο ξερά ολόκληρα κρεμμύδια, ένα φύλλο δάφνης και αλάτι.

Όταν βράσουν και έχουν μαλακώσει ελαφρά (προσοχή να μη μας λιώσουν, τα σουρώνουμε, τα αδειάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα, τα πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και τη ψιλοκομμένη πιπεριά.

Σε βαθύ μπολ, αναμειγνύουμε το ταχίνι, το λεμόνι, το ξίδι, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε, αν θέλουμε προσθέτουμε κάποιο από τα παραπάνω υλικά για να πετύχουμε τη γεύση που επιθυμούμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα τη ρεβιθοσαλάτα, αναμειγνύοντας καλά ώστε να πάει παντού.