Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Ριζότο αλά μιλανέζε

Μαγειρική
Για 10 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο

- 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

- 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο

- 150 ml κρασί λευκό ξηρό

- 50 ml ελαιόλαδο

- 2 λίτρα νερό με 2 κύβους ζωμού

- 10 γραμμάρια ζάχαρη

- 60 γραμμάρια βούτυρο

- 100 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα

- 120 γραμμάρια τυρί κρέμα

- Αλάτι, πιπέρι

- 100 γραμμάρια λουκάνικο (σε λεπτές φέτες)

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε μέσα το λουκάνικο, δίνοντας του χρώμα και από τις δύο πλευρές. Όταν ετοιμαστεί, το αφήνετε στην άκρη. Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Την ίδια στιγμή ζεσταίνετε τον ζωμό κοτόπουλου σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτετε το ρύζι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε να ανακατεύετε, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας για να μη κολλήσει. Προσέχετε να εξατμιστεί όλο το κρασί πριν ξεκινήσετε να προσθέτετε το ζωμό, ώστε να μην είναι ξινό το ριζότο. Επίσης, θα βοηθούσε να ρίχνατε μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη, στο σημείο αυτό.

  1. Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία στη κατσαρόλα, ρίχνετε αρκετό ζωμό ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς.

Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, προσθέτετε άλλη μια κουταλιά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι που το ρύζι να είναι έτοιμο. Όταν αυτό συμβεί, το βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύετε, αφήνετε 1 λεπτό να ξεκουραστεί, ελέγχετε αν χρειάζεται κάτι επιπλέον. Σερβίρετε το ριζότο με το λουκάνικο και με τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη) Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ...

Φόρτωση άρθρων...