Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Ριζότο με χταπόδι και ούζο

Μαγειρική
Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’

Υλικά

350 γραμμάρια ρύζι
4 χταποδάκια μικρά
½ λίτρο ζωμό λαχανικών
1 σκελίδα σκόρδο
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 γραμμάρια βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ούζο
1 κουταλάκι σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι σούπας μάραθο
3 κουταλάκια σούπας ξίδι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα χταπόδια. Τα βράζετε στο ζουμί τους σε χαμηλή φωτιά, μαζί με τρεις κουταλιές σούπας ξίδι και ένα φλιτζάνι νερό, σε σκεπαστή κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα κόψετε σε μεγάλα κομμάτια (αν χρησιμοποιείτε μοσχιούς, τους κρατάτε ολόκληρους). Όσο ζωμό περίσσεψε τον κρατάτε μαζί με το ζωμό λαχανικών.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.

Σταδιακά προσθέτετε όλο το ζωμό, ένα φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς. Η διαδικασία θα διαρκέσει 20 λεπτά περίπου και το ρύζι πρέπει να είναι κρεμώδες.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε το βούτυρο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το μάραθο και τα χταπόδια. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 3-4 λεπτά να αναμιχθούν τα αρώματα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντοματόπιτα

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 2 φύλλα κουρού - 5-6 ντοματάκια πομοντόρο - 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) - Αρκετός μαϊντανός...

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Φόρτωση άρθρων...