Για 8 μερίδες

Υλικά

Για το παντεσπάνι

5 αβγά μέτρια ή 4 μεγάλα

200 γραμμάρια ζάχαρη

25 γραμμάρια κακάο

100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση και τη διακόσμηση

250 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη

500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κουταλάκι γλυκού μέλι

15 φράουλες πλυμένες, στεγνές

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC, στον αέρα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το κακάο και το αλεύρι από σουρωτήρι σαν βροχή, ανακατεύοντας παράλληλα απαλά με σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι από το μίγμα των αβγών.

Στρώνετε ένα ρηχό ταψί με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το λαδώνετε με πινέλο. Αδειάζετε πάνω το μίγμα που φτιάξατε και ισιώνετε με σπάτουλα. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να φουσκώσει το παντεσπάνι.

Το βγάζετε από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε πάνω σε δεύτερο, καθαρό κομμάτι χαρτί ψησίματος. Πολύ προσεκτικά ξεκολλάτε το επάνω χαρτί και μετά πιάνετε το παντεσπάνι από τη μικρή πλευρά του και το τυλίγετε σε ρολό μαζί με το δεύτερο χαρτί. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς έτσι όπως είναι.

Για τη μους της γέμισης: Ψιλοκόβετε τα 200γρ. από την κουβερτούρα και τη λιώνετε στα μικροκύματα. Βάζετε τα 200ml της κρέμας γάλακτος σε μπρίκι να κάψει καλά και τη ρίχνετε στη λιωμένη κουβερτούρα.

Ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτοντας και το μέλι. Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό.

Τότε, βάζετε στο μίξερ τα 250ml της κρέμας γάλακτος και χτυπάτε σε σαντιγί. Κρατάτε μια πολύ μικρή ποσότητα στην άκρη και ενσωματώνετε την υπόλοιπη σαντιγί στο μίγμα της σοκολάτας. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για 6 ώρες να σταθεροποιηθεί καλά.

Στήνετε το ρολό: Ξεδιπλώνετε το ρολό και αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος. Ψιλοκόβετε 5-6 φράουλες και τις ανακατεύετε στη μους. Αλείφετε το παντεσπάνι με τη μους της σοκολάτας και το διπλώνετε σε ρολό. Το τοποθετείτε σε πιατέλα με τη ραφή από κάτω.

Λιώνετε και τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια κουβερτούρας στα μικροκύματα, τα ανακατεύετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (50ml) αφού τη βάλετε να κάψει καλά σε ένα μπρίκι και, όταν κρυώσει λίγο η γκανάζ ώστε να μην είναι εντελώς ρευστή, περιχύνετε το ρολό και περιμένετε να στεγνώσει.

Διακοσμείτε με τη σαντιγί που κρατήσατε και τις υπόλοιπες φράουλες. Σερβίρετε αμέσως ή κρατάτε το γλυκό στο ψυγείο.