Κυριακή
22 Δεκεμβρίου 2024

Ρολό σπανάκι με ζαμπόν και γκούντα

Για 10 κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 6 αυγά

- 6 κουταλάκια σούπας αλεύρι

- 1 χούφτα σπανάκι βρασμένο (ψιλοκομμένο, χωρίς υγρά)

- 1 μπέικιν πάουντερ

- 200 γραμμάρια φέτα (σε κυβάκια)

- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με δύο κουταλιές μαγιονέζα

- 6 φέτες τυρί γκούντα και ζαμπόν

- 1 κουταλάκι (κοφτό) αλάτι

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι στο μίξερ ή στο χέρι. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη φέτα και το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, στρώνοντας το έπειτα με τη σπάτουλα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 με 15 λεπτά και έτσι δημιουργούμε ένα λεπτό παντεσπάνι.

2. Τοποθετούμε το ψημένο μείγμα (τύπου παντεσπάνι) πάνω σε βρεγμένη πετσέτα για να ξεσκολίσει και το κάνουμε ρολό τυλίγοντας το με το χαρτί, αφήνοντας το στη συνέχεια να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, ανοίγουμε ξανά το παντεσπάνι, πολύ προσεχτικά για να μη μας ανοίξει, στρώνουμε στην επιφάνεια του το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και τις φέτες κασέρι και ζαμπόν, τη μία πάνω στην άλλη. Το ξανακάνουμε έπειτα ρολό και το διατηρούμε στο ψυγείο έως ότου το σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζάνες φούρνου σκορδάτες

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες - Αλάτι, ελαιόλαδο - Φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος) - Τυρί κρέμα (προ...

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Για 20 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6-7 ντομάτες ώριμες - 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα - 1-2 αυγά χτυπημένα - 200 γραμμάρια τυρί φέ...

Ντολμαδάκια με πλιγούρι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - ¼ κιλού αμπελόφυλλα - 1 κούπα πλιγούρι - 2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) - Μισό ματσάκι μ...

Φόρτωση άρθρων...