Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

Ρολό σπανάκι με ζαμπόν και γκούντα

Μαγειρική

Για 10 κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 6 αυγά

- 6 κουταλάκια σούπας αλεύρι

- 1 χούφτα σπανάκι βρασμένο (ψιλοκομμένο, χωρίς υγρά)

- 1 μπέικιν πάουντερ

- 200 γραμμάρια φέτα (σε κυβάκια)

- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με δύο κουταλιές μαγιονέζα

- 6 φέτες τυρί γκούντα και ζαμπόν

- 1 κουταλάκι (κοφτό) αλάτι

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι στο μίξερ ή στο χέρι. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη φέτα και το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, στρώνοντας το έπειτα με τη σπάτουλα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 με 15 λεπτά και έτσι δημιουργούμε ένα λεπτό παντεσπάνι.

2. Τοποθετούμε το ψημένο μείγμα (τύπου παντεσπάνι) πάνω σε βρεγμένη πετσέτα για να ξεσκολίσει και το κάνουμε ρολό τυλίγοντας το με το χαρτί, αφήνοντας το στη συνέχεια να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, ανοίγουμε ξανά το παντεσπάνι, πολύ προσεχτικά για να μη μας ανοίξει, στρώνουμε στην επιφάνεια του το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και τις φέτες κασέρι και ζαμπόν, τη μία πάνω στην άλλη. Το ξανακάνουμε έπειτα ρολό και το διατηρούμε στο ψυγείο έως ότου το σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Φόρτωση άρθρων...