Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Ρώσικη σαλάτα αλά ελληνικά

Μαγειρική
Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: -

Υλικά

- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 100 γραμμάρια τυρί φέτα
- 2 κουταλάκια σούπας λαχανικά τουρσί (διάφορα) (ψιλοκομμένα)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα καυτερή πάπρικα
- Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι σούπας λευκό ξίδι

Εκτέλεση

1. Σε βαθύ μπολ, τρίβουμε τη φέτα, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα λαχανικά τουρσί (της αρεσκείας μας), ανακατεύουμε και πάλι και προσθέτουμε το σκόρδο, ελαιόλαδο, πάπρικα, αλάτι (ανάλογα και με τη φέτα αν είναι αλμυρή) και το ξίδι.

Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε, προσθέτουμε κάποια ποσότητα από τα υλικά μας αν λείπει από τη γεύση, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...