Για 4 μερίδες
Προετοιμασία: 25’
Υλικά
Για τη σαλάτα
½ κιλό φύλλα σπανάκι φρέσκο, πλυμένα καλά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
1 κουταλάκι σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
12 φράουλες ώριμες
Για το dressing
2 κουταλάκια σούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σούπας γλυκό σαμιώτικο κρασί
2 κουταλάκια σούπας λευκό ξίδι
1 κουταλάκι σούπας πικάντικη μουστάρδα
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε καταρχήν το dressing. Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι, δηλαδή το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το γλυκό σαμιώτικο κρασί, το λευκό ξίδι, την πικάντικη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένα ωραίο γαλάκτωμα.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνετε το φύλλα του σπανακιού, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι, ρίχνετε από πάνω το καβουρδισμένο σουσάμι και σκορπάτε τις δώδεκα ώριμες φράουλες. Περιχύνετε με το dressing και φέρνετε τη σαλατιέρα στο τραπέζι. Ανακατεύετε καλά πριν σερβίρετε.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις