Πέμπτη
02 Ιανουαρίου 2025

Σαρδέλες γεμιστές

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μεγάλες σαρδέλες (πλυμένες, καθαρισμένες)

- 100 γραμμάρια (ή όσο πάρει) ξερή ψίχα ψωμιού (τριμμένη)

- 60 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα (τριμμένη)

- 60 γραμμάρια ξανθές σταφίδες (μουσκεμένες σε λευκό ξηρό κρασί για ½ ώρα)

- Παρθένο ελαιόλαδο

- Δαφνόφυλλα

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Τραβάμε το κεφάλι από τις σαρδέλες και με μια απότομη κίνηση τις ξεκοκαλίζουμε, τις ανοίγουμε στη μέση και τις αλατοπιπερώνουμε. Βρέχουμε κατόπιν τη ψίχα του ψωμιού με λάδι (όχι πολύ). Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις αναμειγνύουμε σε μπολάκι με την αμυγδαλόψιχα και την ψίχα του ψωμιού, αλατοπιπερώνοντας.

2. Γεμίζουμε τις σαρδέλες με όσο μείγμα πάρουν και τις τυλίγουμε, τοποθετώντας τες σφηνωμένες τη μία δίπλα στην άλλη, σε καλά λαδωμένο ταψί και με την ένωση προς τα κάτω. Ανάμεσα τους βάζουμε χοντροκομμένα δαφνόφυλλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα γέμισης από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παστίτσιο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Για 10-12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά Για τη γέμιση - 6 φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλου - 1 πακέτο μανιτάρια λευκά - 1 κουτάκι ντομ...

Χοιρινό στη γάστρα με μέλι και μουστάρδα

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 120 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι - 5 σκελίδες σκόρδου - 2 κλωνάρια δενδρολίβανο - 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο ...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χλ...

Φόρτωση άρθρων...