Για 3-4 άτομα
Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό σαρδέλες
- 400 γραμμάρια κολοκυθάκια σε ροδέλες
- 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 500 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες
- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 125 ml ελαιόλαδο
- 75 ml λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις σαρδέλες. Αλείφετε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο και στρώνετε σε μια στρώση τα κολοκυθάκια. Τα αλατοπιπερώνετε και απλώνετε από πάνω τους τα κρεμμύδια και τις μισές ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε ξανά και στρώνετε τις σαρδέλες, το σκόρδο, το μαϊντανό και τις υπόλοιπες ντομάτες.
Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρασί, προσεκτικά, ώστε να παραμείνουν οι σαρδέλες καλυμμένες με τα υλικά που τοποθετήθηκαν τελευταία. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε το ταψάκι σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Το φαγητό αυτό μπορεί να μαγειρευτεί και στην κατσαρόλα (κατά προτίμηση σε ταβά) ως πλακί.