Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Σνίτσελ σε κρούστα από παξιμάδι

Μαγειρική

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος μαγειρέματος: 20'

Υλικά

4 σνίτσελ χοιρινά

150 γραμμάρια παξιμάδια Κυθήρων

150 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα απαλή

½ κουταλάκι  γλυκού ρίγανη αποξηραμένη

½ κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό

ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αφήνετε τα σνίτσελ εκτός ψυγείου για 15 λεπτά και στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα ευρύχωρο μπολ και τα αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι και με το μίγμα αλείφετε τα σνίτσελ με τα χέρια σας.

Θρυμματίζετε πολύ καλά τα παξιμάδια στο μούλτι και αδειάζετε σε ένα ρηχό πιάτο. Πανάρετε με τα θρυμματισμένα παξιμάδια τα σνίτσελ.

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε τόσο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο όσο να καλύπτει τα σνίτσελ.

Τα τηγανίζετε δύο-δύο μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν μέχρι μέσα.

Τα βγάζετε με μια τσιμπίδα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρετε τα σνίτσελ όσο είναι ζεστά συνοδεύοντάς τα με πουρέ πατάτας και σαλάτα εποχής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...