Κυριακή
22 Δεκεμβρίου 2024

Σοφρίτο μοσχάρι με ξίδι βαλσαμικό και πάπρικα

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος μαγειρέματος: 1:15' Υλικά

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (μενταγιόν από κιλότο), σε λεπτές φέτες πάχους 0,5εκ.

αλεύρι για πασπάλισμα

100 γραμμάρια ελαιόλαδο

50 γραμμάρια βούτυρο

6 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

10 κλωναράκια θυμάρι

150 γραμμάρια κρασί λευκό

100 γραμμάρια ξίδι λευκό βαλσαμικό

250 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό

1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά κόκκους πολύχρωμο πιπέρι αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε το κρέας και το στεγνώνετε πολύ καλά.

Το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια με αλεύρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζετε το κρέας για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν αρκετό χρώμα. Βγάζετε από το τηγάνι το κρέας και το μεταφέρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα.

Πασπαλίζετε με το σκόρδο, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τους κόκκους πιπεριού, την πάπρικα και στη συνέχεια τα περιχύνετε με το ξίδι, το κρασί και τον ζωμό και μαγειρεύετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σάλτσα του, αλλιώς συνεχίζετε για όσο χρειαστεί.

Σερβίρετε το σοφρίτο συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαριδομακαρονάδα με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο ζυμαρικά (της αρεσκείας σας) - Μισό κιλό μεγάλες φρέσκες γαρίδες - Μισό κιλό φρέσκο σπανάκι (...

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Για 20 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6-7 ντομάτες ώριμες - 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα - 1-2 αυγά χτυπημένα - 200 γραμμάρια τυρί φέ...

Γεμιστά με κινόα και λαχανικά

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 5 πιπεριές - 7 ντομάτες - 4 μελιτζάνες - 5 κολοκύθια - 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος) -...

Φόρτωση άρθρων...