Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 1:15' Υλικά
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (μενταγιόν από κιλότο), σε λεπτές φέτες πάχους 0,5εκ.
αλεύρι για πασπάλισμα
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
50 γραμμάρια βούτυρο
6 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 κλωναράκια θυμάρι
150 γραμμάρια κρασί λευκό
100 γραμμάρια ξίδι λευκό βαλσαμικό
250 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά κόκκους πολύχρωμο πιπέρι αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε το κρέας και το στεγνώνετε πολύ καλά.
Το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια με αλεύρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζετε το κρέας για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν αρκετό χρώμα. Βγάζετε από το τηγάνι το κρέας και το μεταφέρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα.
Πασπαλίζετε με το σκόρδο, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τους κόκκους πιπεριού, την πάπρικα και στη συνέχεια τα περιχύνετε με το ξίδι, το κρασί και τον ζωμό και μαγειρεύετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σάλτσα του, αλλιώς συνεχίζετε για όσο χρειαστεί.
Σερβίρετε το σοφρίτο συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.