Παρασκευή
15 Νοεμβρίου 2024

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα

Ετοιμασία: 25 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 4 φιλέτα σολομού

- Μισό ποτήρι ελαιόλαδο

- ¼ ποτηριού κρασόξιδο

- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι

- ¼ ποτηριού ελιές χωρίς κουκούτσι

- 2 σκελίδες σκόρδο

- 1 κουταλάκι σούπας μουστάρδα ντιζόν

- 1 κουταλάκι σούπας μέλι

- Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τις ελιές, το κόκκινο πιπέρι, τη μουστάρδα και το μέλι στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τα υλικά μια λεία κρέμα.

Όταν η σάλτσα ομογενοποιηθεί, αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της σε βαθύ μπολ ενώ την υπόλοιπη την κρατάμε για μετά. Αφού αλατοπιπερώσουμε τα φιλέτα σολομού, τα βουτάμε στη σάλτσα του μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 με 20 λεπτά

2. Προθερμαίνουμε το γκριλ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αποσύρουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας τα με πινέλο με την υπόλοιπη μαρινάδα κάθε 2 λεπτά. Γαρνίρουμε το σολομό με φέτες λεμόνι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Φόρτωση άρθρων...