Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 5΄
Υλικά
250 γραμμάρια ζάχαρη
350ml νερό
25ml τσίπουρο ή τζιν
125ml χυμό λεμονιού, (από 6 - 8 λεμόνια περίπου)
2 λεμόνια, το ξύσμα τους
Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη μαζί με το νερό και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σιγοβράζετε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύετε μέσα και το τσίπουρο και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Μεταφέρετε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει. Ανακατεύετε στο ενδιάμεσο 2 - 3 φορές με πιρούνι για να αφρατέψει. Σερβίρετε το σορμπέ καλά παγωμένο μέσα σε ποτήρια, κόβοντας σε μπάλες με το scoop του παγωτού
Το σορμπέ λεμόνι είναι γλυκό και ξινό μαζί, δροσερό και κυρίως ξεδιψαστικό και υπέροχο, όποια ώρα και στιγμή κι αν το γευτείς.