Σαββάτο
23 Νοεμβρίου 2024

Σουφικό

Για 5-6 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 5 λεπτά

Υλικά

- 3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια

- 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου

- 2 μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες

- 2 πιπεριές (πράσινη και πορτοκαλί) σε ροδέλες

- 2 μεγάλες πατάτες σε φέτες

- 3-4 μέτρια κολοκυθάκια σε ροδέλες

- 2 καρότα (όχι χοντρά) σε φέτες

- 3 μεγάλες ώριμες τριμμένες ντομάτες με τα υγρά τους (ή 1 κουτί κονκασέ ντομάτας)

- Ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

- Ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη και ματζουράνα

- Μισή κούπα λευκό ξηρό κρασί

- 1 κύβος ζωμού κοτόπουλο

- Φέτα χοντροτριμμένη

- Αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα λαχανικά και αλατίζουμε τις μελιτζάνες, αφήνοντάς τες σε σουρωτό να μαλακώσουν και να στραγγίξουν. Έπειτα, τις στύβουμε με τα χέρια, τις στεγνώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Στεγνώνουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και σε λίγο ελαιόλαδο ένα-ένα τα λαχανικά (μελιτζάνες, πιπεριές, πατάτες, κολοκυθάκια, καρότα), ξεχωριστά, αλατοπιπερώνοντάς τα, αφήνοντας τα έπειτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

2. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλη κατσαρόλα και με μισή κούπα ελαιόλαδο. Τα αλατίζουμε ελαφρά, τα αφήνουμε να μαλακώσουν και προσθέτουμε το σκόρδο, αφήνοντάς τα υλικά για άλλα 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για πολύ λίγο, ρίχνουμε τον κύβο, έπειτα από 2-3 λεπτά κατεβάζουμε το φαγητό και αφήνουμε για λίγο το σκεύος στην άκρη.

3. Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε το 1/3 της τριμμένης ντομάτας μαζί με τα υγρά της. Προσθέτουμε από πάνω σε στρώσεις τις πατάτες, λίγη ακόμα ντομάτα, λίγο σοταρισμένο κρεμμύδι, μυρωδικά (από λίγα), πιπέρι, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, το υπόλοιπο κρεμμύδι, μυρωδικά (από λίγα) και τις μελιτζάνες.

Στο τέλος, περιχύνουμε την υπόλοιπη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το σουφικό να πάρει μια γερή βράση. Μετά, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά (να μελώσει η σάλτσα). Λίγο πριν αποσύρουμε, χοντροτρίβουμε τη φέτα, σκεπάζουμε για λίγο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Φόρτωση άρθρων...