Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Σουφλέ μανιταριών

Μαγειρική
Για 6 άτομα

Ετοιμασία: 10+΄

Μαγείρεμα: 45΄

Υλικά

- 1 φύλλο σφολιάτας
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 150 γρ. μπέικον (σε φετούλες)
- 2 πράσα (σε φετούλες)
- 1 ξερό κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- 1 πακέτο κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- 300 γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα, γκούντα)
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρουμε στο τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο μόνα τους και τα τοποθετούμε σε μπολ, στην άκρη. Σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και το μπέικον σε λίγο λάδι. Τα αποσύρουμε κι αυτά με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2. Στρώνουμε σε πυρέξ, μεσαίου μεγέθους, το φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμε από πάνω όλα τα υλικά της γέμισης. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και απλώνουμε το μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη γέμιση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Ψήνουμε το σουφλέ μανιταριών σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να ροδίσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη) Ετοιμασία: 60 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα ...

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Φόρτωση άρθρων...