Χρόνος προετοιμασίας: 25'
Χρόνος μαγειρέματος: 1:10'
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
500 γραμμάρια ντομάτες ώριμες και πολύ κόκκινες ή 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
5-6 ντοματίνια σε ροδέλες
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 ματσάκι βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
κεφαλοτύρι τριμμένο ή φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες, πλένετε και αφαιρείτε το κοτσάνι τους, τις κόβετε στα τέσσερα και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Κόβετε τα ντοματίνια σε φέτες.
Ζεσταίνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο να μυρίσει. Προσθέτετε τον πολτό και τις φέτες της ντομάτας, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και βράζετε τη σάλτσα μέχρι να χυλώσει. Τότε προσθέτετε τον περισσότερο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Στο μεταξύ βράζετε το σπαγγέτι μέσα σε μια κατσαρόλα με πέντε λίτρα αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε.
Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι να ενωθούν γεύσεις και υλικά και σερβίρετε αμέσως σε πιάτα διακοσμώντας με μια κορφούλα βασιλικού το καθένα. Συνοδεύετε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή φέτα για να προσθέσει στο πιάτο του όποιος το επιθυμεί.