Κυριακή
22 Δεκεμβρίου 2024

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι

- 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο)

- 100-150 γραμμάρια ζαμπόν (ή τύπου Zwan) (σε μπαστουνάκια)

- 1-2 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 2 κρόκοι αυγών

- 200 ml. κρέμα γάλακτος

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε αλ ντέντε. Έπειτα, τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

2. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σιγοψήνουμε το βασιλικό. Ρίχνουμε κατόπιν τα μπαστουνάκια του ζαμπόν και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Αφήνουμε για λίγο τα υλικά να σιγοβράσουν και προσθέτουμε τους δύο κρόκους αυγών, χτυπημένους μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε έντονα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα έτοιμα ζυμαρικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παστίτσιο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Για 10-12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά Για τη γέμιση - 6 φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλου - 1 πακέτο μανιτάρια λευκά - 1 κουτάκι ντομ...

Γαριδομακαρονάδα με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο ζυμαρικά (της αρεσκείας σας) - Μισό κιλό μεγάλες φρέσκες γαρίδες - Μισό κιλό φρέσκο σπανάκι (...

Ντολμαδάκια με πλιγούρι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - ¼ κιλού αμπελόφυλλα - 1 κούπα πλιγούρι - 2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) - Μισό ματσάκι μ...

Φόρτωση άρθρων...