Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5΄

Μαγείρεμα: 30+΄

Υλικά

- 1 πακέτο ζυμαρικά (σπαγγέτι ή ότι άλλο)

- 10 φιλέτα φρέσκιας σαρδέλας (μέτρια προς μεγάλα)

- Αλεύρι (για ελαφρύ αλεύρωμα)

- Λίγες ξερές σταφίδες (προαιρετικά)

- 1 κουταλάκι σπόροι κουκουναριού

- Λίγος μάραθος

- 1 ξερό ψιλοκομ. κρεμμύδι

- Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει, προσθέτετε τα σπαγγέτι, τα αφήνετε για όση ώρα αναφέρει το πακέτο τους και τα στραγγίζετε στο τέλος. Αλευρώνετε ελαφρά τα φιλέτα σαρδέλας, σοτάροντας τα έπειτα σε λίγο ελαιόλαδο που καίει και από τις δύο πλευρές τους. Τέλος, τοποθετείτε τις σαρδέλες σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

2. Μουλιάζετε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό, για δέκα περίπου λεπτά, ώσπου να φουσκώσουν και μετά τις στραγγίζετε. Έπειτα, στο τηγάνι που τηγανίσατε τα ψάρια, προσθέτετε ακόμα λίγο λάδι και ροδίζετε το κρεμμυδάκι. Έπειτα, ρίχνετε τους σπόρους κουκουναριού, ανακατεύετε και προσθέτετε τις σταφίδες και το μάραθο. Όταν ενωθούν τα υλικά, τα αποσύρετε και περιχύνετε με αυτά τα μακαρόνια σας, μοιράζοντας σε κάθε πιάτο και τις σαρδέλες.