Παρασκευή
18 Οκτωβρίου 2024

Σπαγγέτι με θαλασσινά

Μαγειρική
Μερίδες: 4-5
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 30΄

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 καυτερή πιπεριά τσίλι, σε φέτες, (χωρίς τα σποράκια)
1 ντομάτα ξεσποριασμένη και αποφλοιωμένη, σε κυβάκια
½ φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
300γρ. καλαμαράκι ή θράψαλο, σε ροδέλες
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
200γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
300γρ. γαρίδες καθαρισμένες ή 400γρ. με κέλυφος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρετε με ελαιόλαδο το σκόρδο, τον μισό μαϊντανό, την ντομάτα και την καυτερή πιπεριά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα καλαμαράκια, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε λίγο.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα μύδια. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 3 - 4 λεπτά ακόμα, να αλλάξει χρώμα η γαρίδα.

Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαγειρευτούν al dente. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.

Το ξαναβάζετε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια σερβίρετε, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπανακόπιτα σουφλέ

Για 16 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο σφολιάτας - 1 πακετάκι κρέμα γάλακτος - 1 κιλό σπανάκι - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια - 1 μα...

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι - 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο) - 100-150 γραμμάρια ζαμπ...

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές) - 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες) - 250 γραμμάρια γραβιέ...

Φόρτωση άρθρων...