Υλικά

100 ml ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1/2 κoυταλάκι γλυκού πάπρικα

1/4 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

1/4 κουταλάκι γλυκού δεντρολίβανο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 λεμόνι χυμός και ξύσμα

Για τον γύρο:

500 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλο

Για το σερβίρισμα:

ντομάτα

πίτες για σουβλάκια

μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα:

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δέσουν τα αρώματά τους.

Ετοιμάζουμε τον γύρο:

Με το μαχαίρι κάνουμε μικρές διαγώνιες τομές κατά μήκος κάθε φιλέτου. Θέλουμε μπουκιές μετρίου πάχους. Μεταφέρουμε σε μπολ και αναμειγνύουμε με τη μαρινάδα που ετοιμάσαμε. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι χωρίς λάδι. Ψήνουμε τον γύρο, χωρίς να γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι.

Όταν πάρει χρώμα από την μια πλευρά, γυρίζουμε για να μαγειρευτεί και από την άλλη. Ο γύρος θα είναι έτοιμος σε περίπου 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μεταφέρουμε στην επιφάνεια κοπής και κόβουμε προσεκτικά, με κοφτερό μαχαίρι, σε λεπτές λωρίδες.

Σερβίρουμε τον γύρο ζεστό με ντομάτα και πίτες για σουβλάκια. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύουμε με λίγο λεμόνι.