Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Ταλιατέλες με μανιτάρια

Μαγειρική
Για 4 με 5 άτομα

Προετοιμασία: 10'

Μαγείρεμα: 25'

Υλικά

500γρ. ταλιατέλες

250γρ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε φέτες

500γρ. μανιτάρια champignon, κομμένα σε φέτες

250γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε φέτες

2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

80γρ. κρέμα βαλσαλμικού

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

60ml ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε όλα τα μανιτάρια. Σοτάρετε για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο σοτάροντας για ακόμα 4-5 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτετε την κρέμα βαλσαμικού, το δεντρολίβανο, τις ταλιατέλες και τον ζωμό σταδιακά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Όταν τα μακαρόνια απορροφήσουν το ζωμό (αν χρειαστεί προσθέτετε επιπλέον), αφαιρείτε την κατσαρόλα από την εστία και διορθώνετε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του - 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα - 1 κου...

Φόρτωση άρθρων...