Δευτέρα
25 Νοεμβρίου 2024

Ταραμοσαλάτα με κόκκινο ταραμά

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20΄

Μαγείρεμα: -

Υλικά

- 125 γρ. ταραμάς κόκκινος

- 250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο

- 250 γρ. ελαιόλαδο (ή αραβοσιτέλαιο)

- Χυμός από 2 λεμόνια

- 1 μέτριο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

- Ελιές ή και λίγος άνηθος (για τη διακόσμηση)

Εκτέλεση

1. Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και έπειτα το στύβουμε καλά. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη ή στο μούλτι. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τον ταραμά και το χυμό από το ένα λεμόνι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Έπειτα προσθέτουμε λίγο - λίγο το λάδι (όπως στη μαγιονέζα) και τέλος το υπόλοιπο λεμόνι, δοκιμάζοντας πόσο ξινή θέλουμε την ταραμοσαλάτα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε και λίγο παραπάνω λάδι και ξαναχτυπάμε.

Το αραβοσιτέλαιο θα δώσει μία πιο ανάλαφρη γεύση στην ταραμοσαλάτα, ενώ το ελαιόλαδο θα την κάνει πιο βαριά. Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με  άνηθο ή και με ελιές και τη συνοδεύουμε με ζεστή λαγάνα!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Ντολμαδάκια με ντομάτα και μελιτζάνα

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 300-350 γραμμάρια αμπελόφυλλα κονσέρβας ή φρέσκα (ζεματισμένα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγισμ...

Φόρτωση άρθρων...