Ετοιμασία: 30+΄
Μαγείρεμα: -
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα, τριμμένα (τύπου Μιράντα)
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 2 πακέτα ζελέ με γεύση λεμόνι
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 βανίλια
Για το γαρνίρισμα - Σοκολάτα υγείας
- Ζάχαρη άχνη
- Φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το γάλα για 5 ώρες στην κατάψυξη ώσπου να παγώσει καλά. Λιώνουμε τη μαργαρίνη, τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο,
δημιουργώντας τη βάση για την τάρτα. Έπειτα, στρώνουμε τη ζύμη των μπισκότων σε μικρό ταψάκι, περίπου 30 εκατοστών. Με κουτάλι ή με το χέρι, πιέζουμε το μείγμα για να ενωθεί καλά και να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
2. Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Προσθέτουμε τη βανίλια, ρίχνουμε μέσα το κατεψυγμένο γάλα, το ξύσμα και το χυμό από μισό λεμόνι, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια περιχύνουμε το μείγμα προσεκτικά στο ταψί με τη μπισκοτένια βάση. Τέλος, τοποθετούμε το γλυκό για 4 με 5 ώρες στο ψυγείο έως ότου σφίξει. Διακοσμούμε μετά την επιφάνεια του με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα και με μερικές φέτες λεμόνι στο κέντρο του.