Τρίτη
05 Νοεμβρίου 2024

Ταχινόπιτα

Για 10 κομμάτια

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι

- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκαλιού (γλυκός)

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

- 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

- 1 κουταλάκι (κοφτό) αλάτι

- 2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο καρύδια και σταφίδες (ανακατεμένα)

Εκτέλεση

1. Σε μιξεράκι, χτυπάμε το ταχίνι και προσθέτουμε σταδιακά το νερό, το χυμό και τη ζάχαρη. Παράλληλα, αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη μπέικιν, ρίχνουμε τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα καρύδια, ανακατεύουμε και στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το μείγμα του ταχινιού.

Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο –και ελαφρά πασπαλισμένο με αλεύρι- ταψάκι, το οποίο φουρνίζουμε σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει η πίτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με γλάσο πορτοκαλιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ταχινόπιτα

Για 10 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι - 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι - Μισό φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό - Μι...

Πουτανέσκα με μπακαλιάρο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο σπαγγέτι (ή Νο5 ή άλλα ζυμαρικά) - 400 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου (χωρίς κόκαλα) - 200 γραμ...

Ζυμαρικά με καλαμάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό καλαμάρια (ολόκληρα) - 1 πακέτο ζυμαρικά (της αρεσκείας σας) - 4 ώριμες ντομάτες (ή 1 κουτί κον...

Φόρτωση άρθρων...