Τρίτη
05 Νοεμβρίου 2024

Πικάντικες τυροφλογέρες

Για 16+ κομμάτια

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 4 φύλλα για χωριάτικες πίτες, σε τετράγωνα κομμάτια 10x10 εκατοστά

- 150 γραμμάρια λιαστές ντομάτες (από βαζάκι), καλά στραγγισμένες, ψιλοκομμένες

- 2 κουταλάκια σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη, στραγγισμένη

- 1 αυγό

- 200 γραμμάρια ανθότυρο

- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα

- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

- 1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια

- Μισό φλιτζάνι φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένο

- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

1. Σε μπολ, αναμιγνύουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά. Αν είναι νερουλή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη. Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης κατά μήκος, μία κουταλιά της σούπας μείγμα. Γυρίζουμε τις άκρες για να σκεπάσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε τα πιτάκια σε σχήμα φλογέρας.

Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η γέμιση. Τηγανίζουμε τις φλογέρες σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο και τις σερβίρουμε ζεστές.

Εναλλακτικά, μπορούμε να τις αλείψουμε με νερό, να τις βάλουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και να τις ψήσουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ψαρόσουπα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σκορπίνες, σπάροι, κεφαλόπουλα κ.ά. (για κακαβιά) - 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια (καθαρισμένα, ολόκληρα...

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Για ταψί 38Χ28 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι - 300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη) - 300 ...

Μπλανό σαρακατσάνικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 1 κιλό διάφορα χόρτα (λάπατα, σέσκουλα, τσουκνίδες, μυρώνια, καυκαλήθρες, ραδίκια κ.ά.) (καθαρισμένα, πλυμέν...

Φόρτωση άρθρων...